Okutmaya VARIM!

Bir öğrencinin okumasında sizin katkınız olsun !

Vakfımıza yapacağınız bağışlar üniversitede okumakta olan gençlerimize aylık burs olarak dağıtılmaktadır.

Tarihi Güzelliği ile DİVRİĞİ

Hicri 626 yılında yapımına başlanan ve tarihte Ahmet Şah (Mengücek) külliyesi olarak bilinen yapıttan geride kalan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası 38. doğu meridyeni ile 39-22 kuzey paralelleri üzerindedir. Bitişik nizamda yapılan Camii ibadete açık olup, medrese, türbe ile birlikte ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Her ziyaretçi kendi penceresinden değerlendirip yorumunu orada yapıyor. Ortak olan görüş "Devrinin aynasıdır. Öncesi ve sonrası yoktur. Hamurdan dahi bu kadar teferruatlı güzel yapılmaz.  Bu eser insan yapısı olamaz! Yüzde yüz melekler yapmıştır." v.s gibi hayret ve övgü ifade eden sözcüklerdir.

Geçmişten Bugüne...

Kültürümüz

Divriği'nin gelenekleri sosyal yaşamın içinde bazı bozulmalara uğrasa da, halkın büyük kısmı geleneklerine bağlıdır. Yeni yaşam tarzları ile katı-tutucu olmayan geleneklerini uyum içinde sürdürmeyi başarmışlardır.

Yemeklerimiz

Divriği, zengin bir yemek ve mutfak kültürüne, sofra görgüsüne ve geleneklerine sahip bir yöredir. Sonbaharda geleneksel olarak etlerden kavurma/etlik yapılır. Bitkisel besinlerden en çok kullanılan buğdaydır.

Türkülerimiz

Yöremize ait türküler bugüne kadar bizlere eşlik etmiştir.

Derneklerimiz

Ankara'da bulunan Divriği Kültür Derneğimiz Hanımeli Sokak Hanımeli Apt. No:12/8 adresinde bulunmaktadır. Telefon: 0 312 230 12 97

Metin AKTAN
Ankara Divriği Kültür Derneği Başkanı